Obec Prokopov
Prokopov
Obecní úřad

Prokopov 17, Hostim 671 54

+420 603 524 066 

obec.prokopov@tiscali.cz

Úřední hodiny
Út 16:00-18:00

Ochrana osobních údajů

Informace o zpracování a ochraně osobních údajů fyzických osob

Obec Prokopov je ve smyslu Obecného nařízení o ochraně osobních údajů Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 správcem osobních údajů (dále jen „Obecné nařízení“).

Kontakty na správce:

Obec Prokopov, Prokopov 17, 671 54 Hostim

tel: 602 631 422

starosta: 603 524 066

Práva občanů a povinnosti správce osobních údajů:

Obec v rámci svých agend, které vede, je povinna zpracovávat osobní údaje. Toto zpracování musí probíhat v souladu s platnými právními předpisy. K povinnostem patří i poskytování informací na Vaši žádost o tom, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme a proč. Informace se poskytuje bezplatně. Ovšem v případě, že Váš požadavek bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

V případě nepřesných údajů máte právo žádat jejich opravu. Pokud si myslíte, že jsou Vaše osobní údaje zpracovávány protiprávně, můžete zažádat o jejich vymazání. Pokud si myslíte, že jsou Vaše osobní údaje zpracovávány nad rámec zákona, můžete zažádat o omezení zpracování Vašich osobních údajů.

Všechna tato práva stanoví čl. 15, 16, 17, 18, 20 a 21 Obecného nařízení.

Veškerá podání občanů vůči správci musí být učiněna způsobem, prokazujícím totožnost žadatele. Tzn. osobně s dokladem totožnosti (občanský průkaz, pas), elektronicky datovou schránkou nebo e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem, písemně s ověřeným podpisem.

Kontrolu zpracovávání a ochrany osobních údajů provádí také pověřenec.

Pověřencem pro ochranu osobních údajů je Mgr. Zdeněk Nechvátal, e-mail: poverenec@pavlice.cz, tel. 605 235 261

Na pověřence se můžete obrátit, pokud nejste spokojeni s vyřízením Vaší žádosti správcem.

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec poskytuje základní vysvětlení k uplatnění práv občanů, vyhodnocuje případné dotazy, či požadavky, které spolu s doporučením postupu řešení předává správci.

Státní dozor nad agendou ochrany osobních údajů

Státní dozor provádí Úřad pro ochranu osobních údajů, na který se můžete obracet v případě, že nesouhlasíte s postupem správce ohledně zpracování Vašich osobních údajů. Před tím, než se na tento Úřad obrátíte, kontaktujte prosím nejprve pověřence.

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Svátek

Dnes je 20.1.2020

Svátek má Ilona

Zítra má svátek Běla